wtorek, 12 wrze┼Ťnia 2017 12:31
altW najbli┼╝szy pi─ůtek (15.09) stolic─ů polskich zapas├│w b─Ödzie Racib├│rz. W tym dniu w Hali Arena Rafako odb─Öd─ů si─Ö 87. Mistrzostwa Polski Senior├│w w zapasach w stylu klasycznym. Do zawod├│w zg┼éosi┼éo si─Ö w sumie 133 zawodnik├│w. Gospodarzy - MKZ Unia Racib├│rz reprezentowa─ç b─Öd─ů w kategorii 66 kg: Arkadiusz Gucik, Grzegorz Wanke, Filip Petro┼äczak i Mateusz Szewczuk. W┬á kategorii 71 kg wyst─ůpi─ů Krzysztof Ba┼äczyk i Mateusz Wanke, a w wadze 80 kg - Mateusz Wolny. W krajowym czemionacie nie wyst─ůpi natomiast Dawid Ersetic, kt├│ry dzie┼ä po zawodach bierze ┼Ťlub. Prezes Unii, Ryszard Wolny wierzy w umiej─Ötno┼Ťci swoich zawodnik├│w i liczy, ┼╝e zapa┼Ťnicy z Raciborza b─Öd─ů w stanie wywalczy─ç trzy, cztery medale w tym te z najcenniejszego kruszcu. Walki eliminacyjne rozpoczn─ů si─Ö w pi─ůtek o godz. 9.00. Oficjalne otwarcie zawod├│w przewidziano na godz. 15.30, po czym zawodnicy przystapi─ů do decyduj─ůcych walk o medale.┬á