Już piątek w Raciborzu Mistrzostwa Polski
wtorek, 12 września 2017 12:31
altW najbliższy piątek (15.09) stolicą polskich zapasów będzie Racibórz. W tym dniu w Hali Arena Rafako odbędą się 87. Mistrzostwa Polski Seniorów w zapasach w stylu klasycznym. Do zawodów zgłosiło się w sumie 133 zawodników. Gospodarzy - MKZ Unia Racibórz reprezentować będą w kategorii 66 kg: Arkadiusz Gucik, Grzegorz Wanke, Filip Petrończak i Mateusz Szewczuk. W  kategorii 71 kg wystąpią Krzysztof Bańczyk i Mateusz Wanke, a w wadze 80 kg - Mateusz Wolny. W krajowym czemionacie nie wystąpi natomiast Dawid Ersetic, który dzień po zawodach bierze ślub. Prezes Unii, Ryszard Wolny wierzy w umiejętności swoich zawodników i liczy, że zapaśnicy z Raciborza będą w stanie wywalczyć trzy, cztery medale w tym te z najcenniejszego kruszcu. Walki eliminacyjne rozpoczną się w piątek o godz. 9.00. Oficjalne otwarcie zawodów przewidziano na godz. 15.30, po czym zawodnicy przystapią do decydujących walk o medale.